Blog

Voorlichting in Rwanda bij de cementfabriek

109 vrouwen Gekomen naar de lokale kerk om informatie te krijgen over hun gezondheid als zwangere. We zijn dankbaar dat elke keer weer, veel vrouwen geïnteresseerd zijn en bereidwillig om de gezondheid van zich zelf en dat van hun kinderen te verbeteren.Een van de locaties waar er voorlichting wordt gegeven is bij een grote cement fabriek. Rond de fabriek wonen de mensen erg dicht op elkaar, het land is uitgeput en er is veel prostitutie. Juist op deze plek wil Sifra Foundation een verschil maken.Dank dat u dit werk mogelijk maakt

Lees meer »

Bevalling onderweg

Ping Ping... Ik wordt wakker van mijn telefoon. Het is 5 uur 's ochtends geen slechte tijd om wakker gebeld te worden voor een bevalling. Ik haast me naar de kliniek. Bij aankomst wacht de vrouw (Florence) mij met een vriendin op. Ik neem Florence mee naar de onderzoeksruimte. Ze geeft aan zo'n 6 maanden zwanger te zijn, precies weet ze het niet, ze heeft namelijk geen enkele vorm van zorg in de zwangerschap gehad.

Lees meer »

Stroopwafel actie

Sifra Foundation verkoopt heerlijke Markus stroopwafels en koekkruimels! Bestel ze hier onder in het formulier en geef aan hoeveel pakjes of zakjes je wil en laat je adres achter zodat we de bezorg opties kunnen bespreken. 

Lees meer »

Het verhaal van Evelyne

Evelyne was aanwezig op de allereerste training voor moeders op het eiland Gihaya in het Kivu meer in Rwanda. Ze was toen pas 6 weken zwanger. Bij de rondvraag vertelde Evelyne haar problemen rondom zwangerschap.  

Lees meer »