Bestuur

Het bestuur van Sifra Foundation bestaat uit 3 personen, de voorzitter, de secretaris en de penningmeester. Hieronder stellen zij zich voor:

 

Voorzitter:

Mijn naam is Mathilde van der Waal. Ik ben getrouwd met Jan en samen varen we met ons binnenvaartschip door Nederland en België.

Als jong meisje wilde ik graag iets doen voor de kinderen in Afrika. Ik zag mezelf al een weeshuis bestieren en ik weet nog dat ik best een beetje jaloers was op Jacoline die op de middelbare school met stichting ZOA naar Uganda mocht. 

En nu jaren later mag ik als voorzitter aan de slag om iets te beteken voor de vrouwen en hun kind(eren) in Uganda en omstreken. Zo kan ik Jacoline met het werk wat ze doet voor deze vrouwen steunen.

Secretaris:

Mijn naam is Willemiek Bolle, ik ben de secretaris van Sifra Foundation. In 2019 heb ik Jacoline in Rwanda bezocht en heb ik zelf de afgelegen eilanden gezien. 

In Nederland is de kennis en zorg voor zwangere vrouwen voor iedereen toegankelijk, wat in Oost-Afrika niet het geval is. 

Daarom vind ik het mooi dat Sifra Foundation voorlichting geeft en er samenwerking is met lokale gezondheidsmedewerkers en kerken. Ik hoop vanuit Nederland mijn bijdrage te leveren.

Penning meester:

Mijn naam is Hans van Duijvenbode, de penningmeester van Sifra Foundation. Ik ben bij Sifra betrokken geraakt via mijn nicht Jacoline die zich al een aantal jaren in Afrika inzet voor het goede doel.

Ik ben de laatste jaren werkzaam binnen de accountancysector en daarvoor binnen de fiscaliteit. Vanuit die achtergrond vind ik het ook leuk om het financiële gedeelte van de stichting te beheren en te organiseren, plus daarmee ook het werk in Oeganda en Rwanda te steunen en een steentje bij te dragen aan het goede doel van Sifra.